Ugrás a tartalomra

Töltőoszlopok átadása Szentendrén

Szeptember 3-án Verseghi-Nagy Miklós, Szentendre polgármestere és Pálfy Barnabás, az ELMŰ-ÉMÁSZ Solutions Kft. e-mobilitás termékvonal menedzsere adták át Szentendre első három e-töltő oszlopát.

A Teátrum parkolóba telepített állomásnál tartott szeptember 3-i ünnepségen a polgármester elmondta, hogy a város a Kormány által kiírt Jedlik Ányos Tervpályázaton nyert támogatást a projektre, amelynek köszönhetően a városban három helyszínen – Paprikabíró utcai nagyparkoló, Vasúti villasori P+R parkoló, Teátrum parkoló – létesült töltőállomás.

A helyszínek kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy bevásárlóközpont, étterem vagy turisztikai látványosság közelében legyenek, hogy a töltés idejét a gépjárműtulajdonosok hasznosan tudják eltölteni. A telepítés során kisebb munkálatok is történtek a közvetlen környezet esztétikus kialakítása érdekében. Hozzátette: A nyertes pályázó az ELMŰ-ÉMÁSZ Solutions Kft. lett, a cégnek a megvalósítás mellett az üzemeltetés is a feladata.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ Solutions Kft. részéről Pálfy Barnabás kifejtette, hogy most már Szentendre is felkerült az elektromobilitási térképre. A töltőoszlopon kívül infrastrukturális hátteret, ügyfélszolgálatot is biztosít a cégünk. Egy regisztrációhoz kötött applikáció is segíti az autósokat, ami megmutatja, hogy szabad-e a töltőállomás, hogy ne kelljen feleslegesen odamenni, és terhelni a forgalmat.