Ugrás a tartalomra

Töltőoszlopok átadása Ózdon

Augusztus 22-én Janiczak Dávid, Ózd polgármestere és Pálfy Barnabás, az ELMŰ-ÉMÁSZ Solutions Kft. e-mobilitás termékvonal menedzsere átadta azokat az elektromos autó töltőoszlopokat, amelyeket a város a Jedlik Ányos Terv pályázatán nyert el.
A Jedlik Ányos Terv keretein belül megvalósult fejlesztésnek köszönhetően a város különböző pontjain található három új egység segítségével mostantól az elektromos vagy hibrid hajtású járművek is tölthetőek Ózdon, így a városban élők és az Ózdon áthaladók is fel tudják tölteni környezetbarát autójukat.

Összesen három helyszínen telepített az ELMŰ-ÉMÁSZ elektromos töltőállomást a városban, egyet a városközponti nagyparkolóban, a Bolyki főút melletti parkolóban és a Bajcsy-Zsilinszky Endre utcában, az Olvasó és a Kaszinó közvetlen közelében is. Ezeket egyelőre ingyenesen használhatják az autósok.

„A jövő Ózdon is elkezdődött, hiszen három új elektromos töltőállomást tudtunk telepíteni a városban. Ennek köszönhetően most már Ózd is felkerült az elektromos töltőállomások térképre, ami nagyon fontos azoknak, akik elektromos autót használnak, hiszen a hatótávolságuk még nem túlzottan van szabadjára eresztve ezeknek az autóknak, így fontos, hogy akár az úti céljukon, akár az úti céljuk közben állomásként legyen olyan hely, ahol az autókat tölteni tudják, így most már Ózdon is van erre lehetőség” - nyilatkozta Janiczak Dávid, polgármester.

Az új állomásokon egyszerre két elektromos vagy hibrid autót is lehet tölteni. A szerkezetek váltóárammal működnek, és 22 kW-os töltést tudnak leadni, amely a rácsatlakoztatott gépjármű típusától függően körülbelül négy óra alatt képes feltölteni az akkumulátort. A folyamatot egy, a gépeken feltüntetett telefonos applikációval lehet vezérelni, illetve nyomon követni.

„Azt a célt szolgálják, hogy egy ügyfél, aki megérkezik Ózdra és valamilyen elintézni valója van, vagy csak kirándulni jött ide, az fel tudja az autóját tölteni pár óra alatt, és tovább tudjon menni. Tehát nem az a célja, hogy egy átutazó ügyfél 20 perc alatt feltöltse az autóját, hanem célállomás töltő, ennek megfelelően lettek a helyszínek is kiválasztva” - mondta Pálfy Barnabás, az ELMŰ-ÉMÁSZ Solutions Kft. e-mobilitás termékvonal menedzsere.

Büszkék vagyunk rá, hogy újabb önkormányzat döntött úgy, hogy e-mobilitási programjának megvalósításához az ELMŰ-ÉMÁSZ Solutions Kft.-t választja partneréül.