Ugrás a tartalomra

Hosszú távú partnerség egy jó ügyféllel

A Gablini csoport hűtési-fűtési rendszere is az ELMŰ-ÉMÁSZ Solutions Kft. közreműködésével újult meg. Magyarország egyik jelentős márkakereskedő cége hosszú ideje az ELMŰ-ÉMÁSZ ügyfele az energiakereskedelemben. Ennek a jól működő partnerségnek köszönhető, hogy a Gablini M3 autószalon fan-coil rendszerét is a Solutions egyik leányvállalata, a Klíma Kft. korszerűsíthette.

A Gablini csoport régóta nagy figyelmet fordít a tudatos és hatékony energiafelhasználásra. Az M3 autószalon átépítésének keretében korszerű fan-coil rendszert alakítottunk ki, amely a kazán által felmelegített vagy a folyadékhűtő által lehűtött vizet szivattyúkkal, csőrendszeren át keringteti a berendezésekben.

Miért jó a fan-coil?

A fan-coil a benne lévő hőcserélővel és ventilátorral biztosítja a meleg, illetve hideg levegő optimális eloszlását, így fűtésre és hűtésre egyaránt alkalmas. A praktikus, energiatakarékos, esztétikus és könnyen szabályozható, nagy felületű hőleadó berendezés költséghatékony megoldás nagy légterű ingatlanok esetében.

Luxusmárkának is megfelelő műszaki tartalom és kivitelezés

A rendszer kiépítése magában foglalta a szivattyúk beszerelését, a fali és mennyezeti csövezést – ezen belül a kondenzcseppvíz elvezetését –, az elektromos betápok, illetve a hőleadó berendezések szerelését. A rendszer vezérlését az egységes épületfelügyeleti rendszerhez kapcsolták. A helyszín sajátossága az autószalonokra jellemző nagy, összefüggő belső tér: a hűtő-fűtő rendszernek 1800 négyzetméter alapterületű és átlagosan hét méteres belmagasságú térben kell biztosítania az optimális hőelosztást.

A Gablini M3 szalon esetében különleges elvárásoknak is meg kellett felelni. Ez ugyanis az első kereskedés Magyarországon, amely megkapta az Aston Martin forgalmazási jogát, amit az angol luxusautó-márka speciális előírások teljesítéséhez köt. Megszabják például, hogy a modelljeik csak fedett és megfelelő állandó hőmérsékletű térben helyezhetők el. A határidőre, két hónap alatt elkészített klímarendszer ennek a feltételnek is maradéktalanul megfelel. Az ügyfél elégedettségének bizonyítéka, hogy a további bővítési munkákra és a folyadékhűtő berendezés cseréjére is ajánlatot kért a Klíma Kft.-től.

A Gablini az ELMŰ-ÉMÁSZ egy másik üzletágának szolgáltatásait is nagy megelégedéssel veszi igénybe, hisz az ELMŰ-ÉMÁSZ Solutions a márkakereskedő cég energetikai szakreferense is. Mindez jól mutatja a társaságcsoport energetikai szolgáltatásainak komplexitását és a megbízható, hosszú távú szakmai partnerség fontosságát.

Ismerje meg jobban a Solutions hűtési-fűtési megoldásokra szakosodott leányvállalatát, a 30 éves Klíma Kft.-t:

https://solutions.elmuemasz.hu/rolunk/bemutatkozik-a-klima-kft