Ugrás a tartalomra

A francia kapcsolat

Újabb márkakereskedésben vált elérhetővé az ELMŰ-ÉMÁSZ e-mobilitási infrastruktúrája, miután az Emil Frey Magyarország is a cég töltési megoldását választotta központi szalonjában, a PSA csoporthoz tartozó Peugeot, Citroën és DS elektromos modelljei számára.

A PSA csoport nagy szerepet vállal az e-mobilitás fejlesztésében. Modern, környezetbarát technológiák iránti elkötelezettségét jelzik a portfóliójába tartozó Peugeot, Citroën és DS Magyarországon is elérhető elektromos modelljei. Forgalmazási joguk megszerzésének egyik feltétele volt a kereskedésekben  megfelelő minőségű töltési szolgáltatások kialakítása. Ehhez az Emil Frey az ELMŰ-ÉMÁSZ Solutions Kft.-t választotta partneréül.

A megállapodás eredményeként az M5 Centerben található Peugeot, Citroën és DS kereskedés bejárata előtt három, kétszer 22 kilowattos, Type2 csatlakozóval ellátott váltóáramú (AC) töltőt telepített a vállalat a tesztautók töltésére. A DS szalonban rendelkezésre áll még egy 22 kilowattos fali töltő, a parkolóban pedig egy átadás előtti feltöltésre szolgáló egyenáramú (DC) gyorstöltő. A műhelyben telepített töltőbox elsődleges célja az akkumulátorok lemerítésének és feltöltésének tesztelése.

Az Emil Frey a saját flottája számára is biztosítja a Solutions töltési megoldásait. A belső, a dolgozók számára elérhető udvaron, három oszlopon összesen hat töltőpont áll rendelkezésre az alkalmazottak és a menedzsment számára.

Tradíción alapuló együttműködés

Az Emil Frey választásában döntő szerepet játszott, hogy a Solutions a telephely működési modelljéhez igazodó komplex csomagot nyújtott. Ennek legfontosabb eleme, hogy lehetővé teszi a költséghely szerinti elszámolást, ami azért fontos, mert a három különálló márkakereskedés közös villanyórához kapcsolódik. A Solutions IT-háttere révén dolgozói kártyával az adott márkakereskedésre lehet terhelni a töltés díját.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ Solutions végezte a teljes infrastruktúra kiépítését, ami, ahogy már a fentiekből is látszik, túlmutat a töltők telepítésén. A magas hozzáadott értéket elsősorban az informatikai háttér, illetve az eOperate rendszer jelenti, amely lehetővé teszi az egyedi működési modellekhez alkalmazkodó szolgáltatások kialakítását.

Az Emil Frey csaknem egyévszázados filozófiájának alapja, hogy vásárlóinak mindig minőségi szolgáltatásokat kíván nyújtani. Az ELMŰ-ÉMÁSZ Solutions számára elismerés és örömteli kihívás, hogy a kereskedő cég e hagyomány jegyében vele képzeli el magyarországi e-autós projektjének megvalósítását. Együttműködésüknek köszönhetően újabb márkakereskedő hálózat csatlakozik e-mobilitási ökoszisztémájához.